Управление координатами вентильного электропривода механизмов подачи автоматизированного сварочного оборудования - Лебедев, В. А.; Жук, Г. В.; Островерхов, Н. Я.; Халимовский, А. М.; Lebedev, V. A.; Zhuk, G. V.; Оstroverkhov, N. J.; Khalimovskyy, A. M. (My University, 2020)
Дослідження показали, що використання стандартного налаштування контуру швидкості на симетричний оптимум системи керування механізмом подачі автоматизованого зварювального обладнання забезпечує частоту імпульсної подачі електродного дроту до 60 Гц та покращення якості зварних з'єднань. На основі концепції зворотних задач динаміки в поєднанні з мінімізацією функціоналу миттєвого значення кінетичної енергії синтезовано регулятор швидкості, що дозволило підвищити частоту імпульсів до 100 Гц при відпрацюванні необхідного лінійного переміщення дроту. Це істотно розширює можливості зварювання і наплавлення. Система керування механізмом подачі дроту реалізована на основі безредукторного вентильного електропривода. Бібл. 16, рис. 6.
Управление координатами вентильного электропривода механизмов подачи автоматизированного сварочного оборудования = Control of the coordinates of the valve electric drive of the feed mechanisms of the automated welding equipment / В. А. Лебедев, Г. В. Жук, Н. Я. Островерхов, А. М. Халимовский // Електротехніка і Електромеханіка. – 2020. – № 6. – С. 24–29.
Keywords: вентильный электропривод; система автоматического управления; настройка регуляторов; механизм импульсной подачи проволоки; сварочное оборудование; вентильний електропривод; система автоматичного керування; налаштування регуляторів; механізм імпульсної подачі дроту; зварювальне обладнання; valve electric drive; automatic control system; adjustment of regulators; pulse wire feed mechanism; welding equipment