Модернізація електропривода вантажного ліфта науково-дослідного судна - Поливода, Віктор Миколайович; Polyvoda, Viktor (My University, 2020)
Магістерська кваліфікаційна робота "Модернізація електропривода вантажного ліфта науково-дослідного судна" складається з 6 розділів, містить 99 стор., 19 посилань на джерела інформації. Рукопис. В роботі розглянуто питання підвищення вантажопідйомності та ефективності роботи електроенергетичної системи керування роботою вантажного ліфту вантажопідйомністю 960 кг при заміні двошвидкісного електродвигуна на одношвидкісний і використання перетворювача частоти, що дозволяє використати мікропроцесорну систему керування на мікроконтролерах та сучасних силових транзисторів. Проведено вибір двигуна, розрахунок та побудова навантажувальних діаграм роботи ліфту та механічних характеристик двигуна.
Поливода, В. М. Модернізація електропривода вантажного ліфта науково-дослідного судна = Modernization of the electric drive of the freight elevator research vessel : робота магістра ; 141 "Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка" / В. М. Поливода ; наук. кер. О. М. Фролов. – Херсон : ХФ НУК, 2020. – 94 с.
Keywords: вантажний ліфт; електропривод; система керування; 141 "Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка"; freight elevator; electric drive; control system