Основи проектування компресорів суднових ГТД - Романовський Г. Ф.; Ващиленко М. В.; Седько М. П. (My University, 2008)
Розглянуто основні положення теорії компресорів суднових газотурбінних двигунів. Наведено методики проектування габаритних та газодинамічних розрахунків та принципи конструювання осьових, відцентрованих та осевіцентрованих компресорів. Розглянуті практичні конструкції компресорів основних типів. Призначено для студентів технічних вузів, які навчаються за напрямами "Енергомашинобудування", "Теплоенергектика", "Суднобудування і океанотехніка" та спорідненими енергетичними спеціальностями. Книга може бути корисною для інженерно-технічних працівників, які займаються проектуванням, створенням і експлуатацією суднових турбінних агрегатів.
Романовський, Г. Ф. Основи проектування компресорів суднових ГТД : навч. посібник / Г. Ф. Романовський, М. В. Ващиленко, М. П. Седько. – Миколаїв : НУК, 2008. – 292 с.