Виконання обов’язку щодо захисту вітчизни, незалежності та териториальної цілісності України як обставина, що звільняє від кримінальної відповідальності - Бараненко Д.; Baranenko Dmytro (My University, 2023)
Проаналізовано зміст ст. 43-1 КК України «Виконання обов’язку щодо захисту Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України». Встановлено критерії, за яких настає звільнення від кримінальної відповідальності за вказаною кримінально правовою нормою. Наведено можливі складнощі застосування вказаної статті на практиці.
Fulfillment of the obligation regarding the protection of the motherland, independence and territorial integrity of Ukraine as a circumstance for exemption from criminal liability
Бараненко, Д. В. Виконання обов’язку щодо захисту вітчизни, незалежності та териториальної цілісності України як обставина, що звільняє від кримінальної відповідальності = Fulfillment of the obligation regarding the protection of the motherland, independence and territorial integrity of Ukraine as a circumstance for exemption from criminal liability / Д. В. Бараненко // Матеріали ХIV міжнар. наук.-техн. конф. "Інновації в суднобудуванні та океанотехніці". – Миколаїв : НУК, 2023. – С. 606–610.