Фінансовий аналіз діяльності банків України - Нірянова Ольга Віталіївна; Nirianova Olha (My University, 2025)
Розкрито теоретико-методичні підходи до оцінювання та аналізу фінансового стану банку в умовах економічної турбулентності та цифрової трансформації фінансового сектору. Здійснено комплексний аналіз фінансового стану банківської системи України у 2022–2024 роках з урахуванням впливу воєнних чинників, ризиків та інституційних обмежень. Проведено загальну характеристику діяльності АТ «А-Банк» (Акцент-Банк) та здійснено оцінку його фінансових результатів і динаміки ключових показників. Проаналізовано ефективність управління активами, пасивами, ліквідністю та капіталом банку. Розроблено рекомендації щодо вдосконалення фінансового аналізу та підвищення стійкості АТ «А-Банк» у сучасних умовах.
Financial analysis of Ukrainian banks activities
Нірянова, О. В. Фінансовий аналіз діяльності банків України = Financial analysis of Ukrainian banks activities : магістерська робота ; спец. 072 ''Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок'' / О. В. Нірянова ; наук. кер. І. Ю. Рудь. – Миколаїв : НУК, 2025. – 98 с.
Keywords: фінансовий стан банку; АТ «А-Банк»; аналіз фінансової стійкості; ліквідність банку; капітал банку; фінансовий аналіз; 072 ''Фінанси; банківська справа; страхування та фондовий ринок''; financial condition of the bank; JSC «A-Bank»; financial stability analysis; bank liquidity; bank capital; financial analysis