Економічна діагностика розвитку марикультури: нерозкритий потенціал Чорного моря - Іртищева, І. О.; Арчибісова, Д.С.; Рижкова, Г.С. (My University, 2016)
Розглядаються проблеми і перспективи розвитку марикультури мідій у Чорному морі. Проводиться аналіз вітчизняного і зарубіжного досвіду культивування мідій. На основі проведеного дослідження була сформована стратегія організації морських ферм з штучного вирощення мідій. Марикультура мідій розглядаються як окрема самостійна галузь аквакультури. Доведено, що культивування чорноморських мідій дуже перспективний та вигідний бізнес.
Іртищева, І. О. Економічна діагностика розвитку марикультури: нерозкритий потенціал Чорного моря [Електронний ресурс] = Economic Diagnosis of Mariculture: Untapped Potential of the Black Sea / І. О. Іртищева, Д. С. Арчибісова, Г. С. Рижкова // Глобальні та національні проблеми економіки. – Миколаїв : МНУ, 2016. – Вип. 14. – С. 166–170.
Keywords: марикультура; морська аквакультура; чорноморські мідії; морські ферми; mariculture; marine aquaculture; the Black Sea mussels; sea farms