Бухгалтерський і податковий облік витрат на освоєння нових видів продукції - Ніколенко, Каріна (Національний університет кораблебудування імені адмірала Макарова, 2022)
В роботі наголошено, що успішні розробки тісно пов'язані не лише з лабораторними та маркетинговими дослідженнями, але й із освоєнням виробництва нового продукту. Освоєння ж відбувається паралельно із створенням товарного знаку, іноді – дизайну упаковки, а також із сертифікацією якості та певними особливостями рекламної компанії. Труднощі такого обліку полягають ще в тому, що бухгалтерське законодавство не зовсім балує необхідними для бухгалтера визначеннями, через що в літературі та на практиці зустрічаються змішування понять, термінів і зумовлені цим облікові помилки. Зосереджено увагу на тому, що негативно впливає на стан обчислення та податковий облік ПДВ, податку на прибуток, їх сплату майже абсолютна недостатність наукових та практичних напрацювань щодо організації та методики податкового обліку витрат на освоєння нових видів продукції. Кваліфікаційна робота бакалавра розкриває особливості бухгалтерського та податкового обліку витрат на освоєння нових видів продукції на ПАТ «Одесакабель». Також в ній описані виявлені проблемні моменти щодо бухгалтерського та податкового обліку витрат на освоєння нових видів продукції на досліджуваному підприємстві.
Ніколенко, К. В. Бухгалтерський і податковий облік витрат на освоєння нових видів продукції : робота бакалавра ; спец. 071 "Облік і оподаткування" / К. М. Ніколенко ; наук. кер. Н. В. Гавриленко. – Первомайськ : НУК, 2022. – 68 с.
Keywords: облік; податки; витрати; освоєння; нова продукція; податковий облік; 071 "Облік і оподаткування"