Енергоефективний модульний будинок з автономними системами життєзабезпечення - Мельниченко Дмитро Олексійович (My University, 2025)
Кваліфікаційна робота представлена на 70 сторінки та містить 8 рисунків, 3 таблиць і 11 використаних джерел. У кваліфікаційній роботі розроблено комп’ютеризовану систему керування електроприводами подач модульного будинку, що складається з двох контейнерів — житлового та технічного. Під час розробки системи керування виконано наступне: створено функціональну схему комп’ютеризованої системи керування електроприводами для забезпечення автономних систем будинку; розроблено динамічну структурну схему системи керування електроприводами, адаптовану до потреб модульного будинку; визначено структуру та параметри коригувальних пристроїв для стабільної роботи системи; проведено розрахунок перехідних процесів; оцінено якість керування та запаси стійкості системи; розглянуто аспекти охорони праці під час експлуатації автономних систем модульного будинку в умовах України.
Мельниченко, Д. О. Енергоефективний модульний будинок з автономними системами життєзабезпечення : бакалаврська робота ; спец. 174 ''Автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка'' / Д. О. Мельниченко ; наук. кер. О. О. Черно. – Миколаїв : НУК, 2025. – 71 с.
Keywords: модульний будинок; електропривод; автоматичне керування; коригувальні пристрої; моделювання; автономні системи; 174 ''Автоматизація; комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка''; modular house; electric drive; automatic control; corrective devices; modeling; autonomous systems