Реалізація компетентнісного підходу у технічних закладах вищої освіти - Сміліченко, Я. Б.; Зеленюк, І. С.; Смірнова, І. М.; Туркова, Л. І.; Smilichenko, Ya. B.; Zeleniuk, I. S.; Smirnova, I. M.; Turkova, L. I.; Смиличенко, Я. Б.; Зеленюк, Зеленюк И. С.; Смирнова, И. М.; Туркова, Л. И. (My University, 2019)
У статті розглядається компетентнісний підхід в професійній освіті майбутнього інженера, подається характеристика функцій компетентнісного підходу, надається короткий аналіз поглядів вчених на поняття «компетентнісний підхід». Автори приділяють особливу увагу вивченню процесу реалізації компетентнісного підходу у вітчизняній освіті як важливого показника професійної підготовки майбутнього фахівця
Реалізація компетентнісного підходу у технічних закладах вищої освіти / Я. Б. Сміліченко, Л. І. Туркова, І. С. Зеленюк, І. М. Смірнова // Матеріали Х Міжнар. наук.-техн. конф. "Інновації в судобудуванні та океанотехніці". У 2 т. – Миколаїв : НУК, 2019. – Т. 2. – С. 297–302 с.
Keywords: компетентнісний підхід; кваліфікація випускника; професійна підготовка; competency approach; qualification of graduate; professional training; компетентностный подход; квалификация выпускника; профессиональная подготовка