Системний аналіз методів та розробка СППР в медичній діагностиці - Оселедько Н. А.; Oseledko Nikita (My University, 2024)
Тема магістерської роботи «Системний аналіз методів та розробка СППР в медичній діагностиці». З розвитком медичних інформаційних технологій стали актуальними питання створення СППР, призваних у складі медичних інформаційних систем (МІС) надати лікарю дієву оперативну допомогу при діагностиці захворювань. Об'єктом дослідження є модель постановки діагнозів. Предметом дослідження є методи підтримки прийняття рішень в якості інструменту для постановки діагнозу. Метою дослідження є підвищення продуктивності праці та якості діагностики за рахунок впровадження СППР для постановки діагнозу. Для досягнення мети в роботі вирішено задачі аналізу процесу та методів постановки діагнозу, розробки математичної моделі, аналізу методів підтримки прийняття рішень та дослідження клінічних систем підтримки прийняття рішень. Наукова новизна роботи полягає в адаптації методів систем підтримки прийняття рішень для постановки діагнозу. На етапі дослідження використовувались методи системного аналізу, дослідження операцій, прийняття рішень та інше. На етапі розробки застосовувалась методологія проектування UML.
Systematic analysis of methods and development of DSS in medical diagnostics
Оселедько, Н. А. Системний аналіз методів та розробка СППР в медичній діагностиці = Systematic analysis of methods and development of DSS in medical diagnostics : магістерська робота ; спец. 124 ''Системний аналіз'' / Н. А. Оселедько ; наук. кер. А. В. Кроптя. – Миколаїв : НУК, 2024. – 118 с.
Keywords: системний аналіз; системи підтримки прийняття рішень; діагностика; медицина; методи прийняття рішень; 124 ''Системний аналіз''; system analysis; decision support systems; diagnostics; medicine; methods of decision making