Идентификация жидких сред полиметрической системой без использования стробоскопического преобразования - Гордєєв Б.М.; Зівенко О.В.; Моторкін Д.Ю. (НУК, 2014)
Розроблено спосіб і пристрій, які дозволяють оперативно, без використання стробоскопічного перетворення, оцінювати рівень рідини в контрольованій ємності та ідентифікувати клас рідини. Експериментальні дослідження показали необхідність оптимізації параметрів пристрою (вибір напруг спрацювання компараторів) з метою підвищення точності оцінки рівня рідини. Перспективним напрямком дослідження є побудова моделей оцінки параметрів досліджуваних середовищ за множинами точок (формою відбитих імпульсів), отриманих в результаті спрацювання компараторів на різних рівнях напруги.
Identification of liquid media by a polymetric system without the use of stroboscopic transformation