Пристрій для моніторингу обмінних коливань активної потужності між дизель-генераторними агрегатами - Міхнєв, Іван; Mikhniev, Ivan (My University, 2020)
В кваліфікаційній роботі розглянуто загальний опис відомостей про суднові електростанції та обмінні коливання потужності. Проведений аналіз систем автоматичного регулювання частоти обертання синхронного генератора. Здійснено моделювання паралельної роботи дизель-генераторних агрегатів з нерівномірністю подачі палива, враховуючи ланку запізнювання і ланку зони нечутливості. Після моделювання отриманні відповідні характеристики при різних режимах паралельної роботи дизель-генераторних агрегатів та підтвердження наявності обмінних коливань активної потужності. Запропонована та розроблена схема пристрою оцінки амплітуди і частоти обмінних коливань. Пристрій може бути використаний для моніторингу стану електростанції і вироблення відповідних керуючих впливів для стабілізації роботи системи в цілому. Розглянуті заходи щодо охорони навколишнього середовища.
Міхнєв, І. І. Пристрій для моніторингу обмінних коливань активної потужності між дизель-генераторними агрегатами = Device for monitoring exchange fluctuations of active power between diesel generator sets : робота магістра ; 141 "Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка" / І. І. Міхнєв ; наук. кер. Л. І. Бугрім. – Херсон : ХФ НУК, 2020. – 81 с.
Keywords: автоматичний регулятор частоти; головний розподільчий щит; дизель-генератор паливний насос високого тиску; розподільчий щит живлення з берегу; система автоматичного регулювання; синхронний генератор; суднова електрична станція; automatic frequency regulator; head rosette shield; diesel generator fire pump in a high vise; rose shield for living on the shore; automatic regulation system; synchronous generator; ship power station