Уявлення про витоки державних переворотів у циклічних теоріях соціально-історичного процесу епохи античності = Conceptions of sources coup d’états in cyclic theories socio-historical process in age of antiquity - Федоренко, Т. М.; Fedorenko, T. N. (My University, 2018)
Розглядаються зміни форм держави шляхом переворотів в контексті античних циклічних теорій, які стали першим раціональним способом пояснення соціально-історичного процесу = Changes of form of government by coup in context of antique theories of cycles were reviewed as first rational method of explanation of the socio-historical process.
Федоренко, Т. М. Уявлення про витоки державних переворотів у циклічних теоріях соціально-історичного процесу епохи античності / Т. М. Федоренко // Матеріали ХХХVІ міжнар. історико-правової конф. «Еволюційні і революційні процеси в історії права, держави і юридичної думки: до 100-річчя Української революції 1917–1921 рр.:», 1–4 червня 2017 р., м. Дніпро / ред. колегія : І. Б. Усенко (голова), А. Ю. Іванова (відп. секретар), В. Є. Кириченко, Н. М. Крестовська, О.О. Малишев, І.В. Музика, Є. В. Ромінський, О. Н. Ярмиш. – Київ-Херсон : ФОП Грінь, Д. С., 2017. – 422 с. – С. 209–215.
Keywords: форма держави; державний устрій; державний переворот; form of government; state structure; coup d'etat