Проектування технології виготовлення шестерні ведучої (m = 9,25 мм; z = 9; L = 300 мм) - Телешов Артем Андрійович (My University, 2026)
В кваліфікаційній роботі бакалавра на тему «Проєктування технології виготовлення шестерні ведучої (m=9,25 мм; z=9; L=300 мм)» визначено службове призначення деталі та надано характеристику матеріалу, з якого її виготовляють. У проєкті обґрунтовано вибір типу виробництва, методу отримання заготовки, технологічних баз, а також підбір верстатного обладнання, різального та контрольновимірювального інструментів. На основі цього розроблено послідовний технологічний процес виготовлення виробу. Розрахункова частина містить визначення витрат на матеріали, аналітичний розрахунок припусків для однієї з поверхонь, встановлення оптимальних режимів різання та технічне нормування операцій. Конструкторський розділ присвячено проєктуванню круглого фасонного різця, затискного станочного пристосування. Додатково проведено аналіз умов виробничого середовища і сформульовано загальні вимоги з техніки безпеки під час роботи на верстатах. Кваліфікаційна робота бакалавра виконана українською мовою на 79 аркушах розрахунково-пояснювальної записки. Використано 14 літературних джерел. Графічна частина представлена на 2 кресленнях формату А1 та на 3 кресленнях формату А2.
Design of the technology for manufacturing a driving gear (m = 9.25 mm; z = 9; L = 300 mm)
Keywords: шестерня ведуча; технологічний процес; механічна обробка; технологія виготовлення; режими різання; 131 ''Прикладна механіка''; driving gear; manufacturing process; machining; manufacturing technology; cutting parameters