Проєкт газотурбінної електростанції аварійного енергозабезпечення потужністю 10 МВт - Чепурний Андрій Володимирович (My University, 2023)
У роботі виконані дослідження газотурбінної електростанції аварійного енергозабезпечення потужністю 10 МВт. Послідовно освітлені наступні питання: інформаційний пошук; вибір теплової схеми та оптимізація параметрів термодинамічного циклу газотурбінного агрегата; детальний тепловий розрахунок газотурбінного агрегату на режимі повної потужності; габаритний розрахунок газотурбінного двигуна та його компонування; розробка заходів з охорони праці та навколишнього середовища; конструювання та конструктивні розрахунки окремих елементів газотурбінного двигуна, які містили в собі: розробку конструкції турбіни високого тиску; термогазодинамічний розрахунок на середньому діаметрі турбіни високого тиску; перевірочний розрахунок робочих лопаток турбіни високого тиску на міцність; визначення запасу міцності диска турбіни високого тиску за руйнівними обертами; розробку паливної системи газотурбінного двигуна.
Чепурний, А. В. Проєкт газотурбінної електростанції аварійного енергозабезпечення потужністю 10 МВт : магістерська робота ; спец. 142 ''Енергетичне машинобудування'' / А. В. Чепурний ; наук. кер. В. М. Патлайчук. – Миколаїв : НУК, 2023. – 134 с.
Keywords: газотурбінна установка; електростанція; ефективність; витрата палива; тепловий розрахунок; габаритний розрахунок.; 142 ''Енергетичне машинобудування''; gas turbine installation; power plant; efficiency; fuel consumption; thermal calculation; overall calculation