Розрахунок суднового двигуна типу 6ЧН 28/32 (MAN 6L28/32) - Качалаба Валерій Михайлович (My University, 2025)
У кваліфікаційній роботі на тему «Розрахунок суднового двигуна типу 6ЧН 28/32 (MAN 6L28/32)» виконано базові розрахунки суднового двигуна, а також проектування та конструювання елементів поршневої групи. Розглянуто конструкцію та принцип роботи суднового двигуна типу 6ЧН 28/32 (MAN 6L28/32). Виконано розрахунки робочого циклу, кінематики і динаміки двигуна 6ЧН 28/32 (MAN 6L28/32). На базі розрахунків побудовано індикаторну діаграму, залежності динаміки і кінематики. Розглянуто умови роботи та сили, що діють на деталі поршневої групи суднового дизеля. Подано перелік матеріалів та їх властивостей, які застосовуються для виробництва деталей поршневої групи. Виконано розрахунок на міцність елементів поршневої групи суднового дизеля типу 6ЧН 28/32 (MAN 6L28/32). Розглянуті основні аспекти техніки безпеки під час виконання робіт з обслуговування, ремонту й експлуатації енергетичних установок з ДВЗ й іншого допоміжного суднового обладнання. Також було проведено розрахунок штучного освітлення в машинному відділенні. Кваліфікаційна робота виконана державною мовою. Об’єм роботи складає 64 сторінки пояснювальної записки та три креслення формату А1 у вигляді додатків до роботи.
Calculation of a marine engine type 6CHN 28/32 (MAN 6L28/32)
Качалаба, В. М. Розрахунок суднового двигуна типу 6ЧН 28/32 (MAN 6L28/32) = Calculation of a marine engine type 6CHN 28/32 (MAN 6L28/32) : бакалаврська робота ; спец. 142 "Енергетичне машинобудування" / В. М. Качалаба ; наук. кер. Б. Г. Тимошевський. – Миколаїв : НУК, 2025. – 64 с.
Keywords: судновий двигун внутрішнього згоряння; параметри робочого циклу; ефективна потужність; динамічний розрахунок; кінематичний розрахунок; поршнева група; поршень; палець поршня; 142 "Енергетичне машинобудування"; marine internal combustion engine; operating cycle parameters; effective power; dynamic calculation; kinematic calculation; piston group; piston; piston pin