Досвід забезпечення політичної безпеки в країнах-членах ЄС та Україні: компаративний аналіз 2010–2020 роки - Кравчук, О. Ю. (My University, 2020)
Визначено, що світ є системою глобальної політичної взаємозалежності та активного поширення універсальних політичних та соціокультурних практик, цінностей, технологій в різних регіонах світу. Наголошено, що Україна як країна, що прямує до членства в ЄС, має своєчасно вирішувати нагальні і взаємозв’язані завдання з метою подолання наслідків системної соціально-політичної кризи в країні та в світі відповідно, подальше перетворення всіх сфер діяльності української держави, визначальним чином залежить від рівня забезпечення політичної безпеки країни високий рівень якої дасть змогу ефективно здійснювати керівництво і управління суспільством.
Кравчук, О. Ю. Досвід забезпечення політичної безпеки в країнах-членах ЄС та Україні: компаративний аналіз 2010–2020 роки / О. Ю. Кравчук // Матеріали міжнар. наук. конф. «Криза сучасної системи безпеки: у пошуках нового міжнародного порядку». – Львів : ЛНУ ім. І. Франка, 2020. – С. 78–80.
Keywords: політична безпека; Європейський Союз; політичні конфлікти; галузь безпеки; конституція; міжнародна безпека