Submarine motions at a near-surface depth under irregular ocean waves - Moonesun, Mohammad; Мунесан, Мухамед (My University, 2018)
Анотація. Це дослідження присвячено вивченню морехідності підводного човна, який рухається на малій глибині в умовах морського хвилювання. Із-за цих динамічних ефектів на малих та середніх підводних човнах неможливо належним чином здійснити нормальну роботу шноркеля на хвилюванні. В основу дослідження покладено чисельний метод. Для перевірки результатів деякі експерименти виконувалися в НУК імені адмірала Макарова. Практичним результатом цього дослідження є патент унікальної інноваційної системи «MoonKorol”, що забезпечує роботу перископу і шноркеля на хвилюванні.
Moonesun Mohammad. Submarine motions at a near-surface depth under irregular ocean waves = Рух підводного човна біля поверхні під дією нерегулярних хвиль / Mohammad Moonesun // Зб. наук. пр. НУК. – Миколаїв : НУК, 2018. – № 1–2 (473). – P. 12–20.
Keywords: submarine; snorkel; seakeeping; wave spectrum; pitch; heave; подводная лодка; шноркель; мореходность; волновой спектр; угол наклона; перемещение; підводний човен; шноркель; морехідність; хвильовий спектр; кут нахилу; переміщення