Професійні основи спеціальності: обробка на токарних верстатах - Ніколаєв, О. Л.; Новошицький, А. В.; Поліщук, В. А.; Чередніченко, Т. М. (My University, 2021)
Посібник містить повний курс виробничого навчання токарним роботам для студентів вузів. Посібник написано з метою допомогти студентам швидше освоїти прийоми управління верстатом та види операцій, що виконуються на верстатах токарної групи, правила організації робочого місця та техніки безпеки. У посібнику описані конструкції та принцип дії токарних верстатів і технологія обробки заготовок на них; наведені відомості щодо вибору режимів різання, інструменту та оснастки; висвітлені питання техніки безпеки і організації робочого місця токаря. Навчальний посібник призначений для студентів спеціальності 131 «Прикладна механіка» спеціалізації «Технології машинобудування», а також може бути використаним для учнів технікумів, професійно-технічних училищ та при навчанні молодих фахівців на виробництві.
Професійні основи спеціальності: обробка на токарних верстатах : навч. посібник / О. Л. Ніколаєв, А. В. Новошицький, В. А. Поліщук, Т. М. Чередніченко. – Миколаїв : Вид. Торубара В. В., 2021. – 86 с.
Keywords: токарні роботи; верстати токарної групи; інструмент та оснастка для токарних робіт; прийоми управління верстатом; токарна операція; режими різання; робоче місце токаря; техніка безпеки