Розробка інформаційної системи хмарного сховища на основі системного аналізу методів підвищення якості зберігання даних - Небиков Євген Володимирович (My University, 2025)
Кваліфікаційна магістерська робота “Розробка інформаційної системи хмарного сховища на основі системного аналізу методів підвищення якості зберігання даних” за освітньою програмою "Системний аналіз" спеціальності 124 "Системний аналіз". Робота присвячена розробці інформаційної системи хмарного сховища на основі системного аналізу методів підвищення якості зберігання даних. Актуальність теми зумовлена стрімким зростанням обсягів даних та переходом бізнес-процесів у хмарне середовище, що висуває підвищені вимоги до надійності, цілісності та безпеки зберігання інформації. Необхідність поєднання сучасних архітектурних рішень із ефективними методами захисту даних (реплікація, шифрування, резервне копіювання) визначає значущість даного дослідження. Метою роботи є розробка інформаційної системи хмарного сховища, яка забезпечує надійне, безпечне та зручне керування файлами користувачів у хмарному середовищі на основі системного аналізу методів підвищення якості зберігання даних. Об'єктом дослідження є процес зберігання, обробки та доступу до даних у хмарних інформаційних системах. У ході роботи було проведено аналіз конкурентних хмарних сховищ (Google Drive, Dropbox, MEGA, OneDrive, iCloud), досліджено ефективність методів забезпечення якості зберігання даних, розроблено концепцію та технічний проект системи, включаючи моделі даних, програмне та технічне забезпечення. Практичне значення роботи полягає у створенні концепції та технічного проекту інформаційної системи, яка може слугувати основою для реального сервісу надійного та безпечного зберігання даних. Робота виконана українською мовою, складається з 105 сторінок машинописного тексту, містить 22 ілюстрації, 3 таблиці і список використаних джерел з 50 найменувань.
Development of a cloud storage information system based on a systems analysis of methods for improving data storage quality
Небиков, Є. В. Розробка інформаційної системи хмарного сховища на основі системного аналізу методів підвищення якості зберігання даних = Development of a cloud storage information system based on a systems analysis of methods for improving data storage quality : магістерська робота ; спец. 124 "Системний аналіз" / Є. В. Небиков ; наук. кер. В. Ф. Ажищев. – Миколаїв : НУК, 2025. – 107 с.
Keywords: хмарне сховище; якість зберігання даних; системний аналіз; реплікація; шифрування; технічний проект; інформаційна система; захист даних; 124 "Системний аналіз"; cloud storage; data storage quality; system analysis; replication; encryption; technical design; information system; protection