Проєктування стаціонарних парових турбін - Патлайчук Володимир Миколайович (My University, 2020)
Розглянуто основні етапи розрахунку одноциліндрових парових турбін. Наведено приклади формування вихідних даних для проєктування, проведення інформаційного пошуку, оцінки теплофікаційних та регенеративних відборів пари, розрахунку регулюючого ступеня та групи нерегульованих ступенів, оцінки отриманих результатів. Для студентів технічних вузів, які навчаються за спеціальностями 142 "Енергетичне машинобудування" та 144 "Теплоенергетика". Навчальний посібник може бути корисним для інженерно-технічних працівників, які займаються проєктуванням та створенням паротурбінних агрегатів.
Патлайчук, В. М. Проєктування стаціонарних парових турбін : навч. посібник : у 2 ч. Ч. 1. Розрахунок одноциліндрових турбін / В. М. Патлайчук. – Миколаїв : НУК, 2020. – 120 с.