Моделювання еквівалентного однорідного стрижня для динамічно навантаженого сталевого каната з органічним сердечником - Трунін, К. С. (My University, 2007)
Розглянуто модель еквівалентного однорідного стрижня для динамічно навантаженого сталевого каната з органічним сердечником. Отримано аналітичні залежності для таких параметрів еквівалентного стрижня: щільності, модуля пружності, площі поперечного перерізу та швидкості розповсюдження пружних хвиль.
Трунін, К. Моделювання еквівалентного однорідного стрижня для динамічно навантаженого сталевого каната з органічним сердечником / К. Трунін // Машинознавство. – 2007. – № 6. – С. 42–44.
Keywords: система "судно-тралова лебідка - ваєр - трал"; сталевий канат; органічний сердечник; еквівалентний стрижень