Звільнення морських «заручників» - Філіппських М. О.; Filippskikh M. O. (My University, 2023)
Ризики комерційної діяльності у міжнародному судноплавстві виникають чи не щодня, у т. ч. трапляються непоодинокі випадки неналежного виконання контрагентами своїх зобов’язань. За таких обставин кредитор вимушений вживати заходів щодо забезпечення виконання боржником свого зобов’язання, серед яких досить ефективним є арешт вантажу на судні. Для прикладу, досить поширеною в міжнародній торгівлі є ситуація, коли експортер в українському порту відвантажує на судно товар на умовах FOB (Incoterms), що передбачає проведення покупцем розрахунку після відвантаження та оформлення необхідного пакету експортних документів. Однак недобросовісні контрагенти можуть ухилятися від здійснення оплати. Це один з багатьох можливих сценаріїв виникнення спірної ситуації та накладення арешту на вантаж.
Release of sea "hostages"
Філіппських, М. О. Звільнення морських «заручників» = Release of sea "hostages" / М. О. Філіппських // Матеріали ХIV міжнар. наук.-техн. конф. "Інновації в суднобудуванні та океанотехніці". – Миколаїв : НУК, 2023. – С. 630–634.