Визначення коефіцієнта використання встановленої потужності вітроелектричної установки за її основними типорозмірами - Подгуренко В. С.; Гетманець О. М.; Терехов В. Є.; Podhurenko V.; Getmanets O.; Terekhov V. (My University, 2023)
У роботі на основі аналізу параметрів 115 існуючих типів вітроелектричних установок (ВЕУ) одержана регресійна модель залежності коефіцієнта використання встановленої потужності ВЕУ від її основних типорозмірів: номінальної потужності генератора та діаметра вітрового колеса.
Determination of the wind turbine capacity factor according to its main tipesizes
Подгуренко, В. С. Визначення коефіцієнта використання встановленої потужності вітроелектричної установки за її основними типорозмірами = Determination of the wind turbine capacity factor according to its main tipesizes / В. С. Подгуренко, О. М. Гетманець, В. Є. Терехов // Матеріали ХХІV міжнар. наук.-практ. конф. "Відновлювана енергетика та енергоефективність у ХХІ столітті". – Київ : ІВЕ НАНУ, 2023. – С. 264–265.
Keywords: вітроелектрична установка (ВЕУ); коефіцієнт використання встановленої потужності; типорозміри ВЕУ; регресійна модель; wind turbine; capacity factor; typical sizes of wind turbines; regression model