Загальні тенденції розвитку підприємств машинобудування України - Бурлан С. А.; Каткова Н. В.; Циганова О. С.; Burlan Svitlana; Katkova Natalia; Tsyhanova Olexandra (My University, 2020)
У статті проведено аналіз діяльності та визначення загальних тенденцій розвитку підприємств машинобудування України. Досліджено динаміку кількості великих, середніх та малих машинобудівних підприємств та їх питомої ваги в загальній кількості підприємств промисловості України; кількості працівників машинобудівних підприємств та їх частки в загальній кількості працівників всіх промислових підприємств України; обсягу машинобудівних виробництв та їх частки у загальному обсязі випуску промислової продукції України; індексів продукції машинобудування; обсягів та питомої ваги виробництва та реалізації продукції машинобудування в загальному обсязі виготовленої та реалізованої промислової продукції. На основі проаналізованих даних зроблено висновок про здатність адаптації машинобудівних підприємств до ринкових та політичних змін, які спричинили кризу 2014 р. При цьому вони залишаються неспроможними технічно переозброювати промисловість України кожні 10 років, що є основною причиною її відставання за технічним рівнем від промислово розвинутих країн.
The general trends of development of machine-building enterprises of Ukraine
Бурлан, С. А. Загальні тенденції розвитку підприємств машинобудування України = The general trends of development of machine-building enterprises of Ukraine / С. А. Бурлан, Н. В. Каткова // Інфраструктура ринку. – 2020. – Вип. 39. – С. 142–148.