Інструментальні засоби операційних систем UNIX - Гайда, Анатолій Юліанович; Димо, Олександр Борисович (My University, 2003)
Операційні системи (ОС) UNIX і Linux використовуються в галузях, що вимагають забезпечення таких характеристик інформаційних систем, як готовність – зберігання даних таким чином, що дозволяє надійно отримати їх своєчасно за наявності відповідних прав; цілісність – забезпечення достовірності даних і їх внутрішньої повноти й непротиріччя; конфиденційність – забезпечення кількох рівнів захисту інформаційних ресурсів від несанкціонованого використання. Можливості ОС UNIX і Linux дозволяють застосовувати ці ОС на всіх рівнях інформаційних систем – від реалізації серверних рішень до автоматизованих ро- бочих місць. Використання UNIX і Linux у сфері серверних обчислень традиційне.
Гайда, А. Ю. Інструментальні засоби операційних систем UNIX : метод. вказівки / А. Ю. Гайда, О. Б. Димо. - Миколаїв : УДМТУ, 2003. - 44 с. + ел. копія.
Keywords: операційні системи UNIX; розробка програм; мова програмування Tcl; мова програмування Python; комп'ютерні науки; можливості ОС UNIX і Linux