Обобщение закономерностей при теплоотдаче закрученных потоков внутри трубчатых каналов теплопередающих устройств энергетических установок - Кузнецов, В. В.; Kuznetsov, Valerii V. (My University, 2015)
На пiдставi теоретичного вирiшення виконано узагальнення експериментальних даних з тепловiддачi i гiдродинамiчного опору для аксiально-лопаткового, тангенцiального i шнекового способiв закрутки потоку всерединi трубчастих каналiв теплопередавальних пристроїв. Отримана функцiя, що враховує вплив на тепловiддачу вiдношення окружної та осьової складових дотичного напруження, дозволяє простежити змiну розвитку закрутки потоку по довжинi каналу. Вiдмiннiсть одержаних залежностей вiд експериментальних даних не перевищило 9%.
Кузнецов, В. В. Обобщение закономерностей при теплоотдаче закрученных потоков внутри трубчатых каналов теплопередающих устройств энергетических установок = Summary regularities in heat transfer swirling flow within the tubular channels of power plants heat transfer devices / В. В. Кузнецов // Зб. наук. пр. НУК. – Миколаїв : НУК, 2015. – № 4 (460). – С. 46–52.
Keywords: обобщение; теплоотдача; гидродинамическое сопротивление; закрученный поток; трубчатый канал; узагальнення; тепловiддача; гiдродинамiчний опiр; закручений потiк; трубчастий канал; generalization; heat transfer; flow resistance; swirling flow; tubular channel