Практики забезпечення політичної безпеки в державі: міжнародний досвід - Кравчук О. Ю.; Гордієнко Д. О.; Kravchuk O.; Hordiienko D. (Іліон, 2024)
Проведено порівняльний аналіз практик політичної безпеки в Україні та країнах ЄС. За допомогою методів аналізу та синтезу встановлено, що українська система потребує вдосконалення в таких аспектах: нормативно-правова база, ефективність державних інституцій та формування консенсусу щодо зовнішньополітичних пріоритетів. Автором обґрунтовано необхідність створення недержавної системи національної безпеки як додаткового інструменту забезпечення стабільності.
Practices of ensuring political security of the state: international experience
Кравчук, О. Ю. Практики забезпечення політичної безпеки в державі: міжнародний досвід = Practices of ensuring political security of the state: international experience / О. Ю. Кравчук, Д. О. Гордієнко // Гуманіт. вісн. НУК. – Миколаїв : Іліон, 2024. – Вип. 17. – С. 60–62.
Keywords: політична безпека; політична система; процес трансформації; органи державної влади; національна безпека; Європейський Союз; інтеграція; державні інститути; political security; political system; transformation process; state authorities; national security; European Union; integration; state institutions