Система суднових дизельних установок. Робочий зошит - Шостак, В. П.; Кісарова, А. І.; Shostak, V. P.; Kisarova, A. I. (My University, 2021)
Подано наочний матеріал стосовно складу й принципу дії систем дизельних установок сучасних морських транспортних суден з малообертовими двигунами провідної компанії MAN Diesel&Turbo. B систематизованому вигляді, вперше для подібних навчальних посібників, подана інформація про нетрадиційні системи суднових дизельних установок, що забезпечують суттєве зниження оксидiв азоту в видхідних газах малообертових двигунів і зменшення витрат палива на суднову електростанцію, або на рухову установку завдяки глибокiй утилізації теплоти відхідних газів, а також і теплоти наддувного повітря головних двигунів. За обсягом і змістом ілюстративний матеріал є домінуючим і, в певному сенсі, завершеним. Поряд з цим, тексти є вкрай лаконічними й неповними, які потребують доопрацювання та доповнення читачем самостійно та, при необхідності, з викладачем навчального закладу. Призначено для студентів і курсантів, які навчаються за спеціалізаціями "Експлуатація суднових енергетичних установок", "Управління судновими енергетичними комплексами та системами" "Експлуатація, випробування та монтаж суднових енергетичних установок" тощо. Також буде корисний фахівцям із суднової енергетики, які працюють у сфері проектування, технічної експлуатації й обслуговування суден, на судноремонтних і суднобудівних заводах.
Шостак, В. П. Система суднових дизельних установок. Робочий зошит : навч. наоч. посібник / В. П. Шостак, А. І. Кісарова. – Миколаїв : НУК, 2021. – 128 с.
Keywords: cуднова енергетична установка; ship power plant