Мовленнєвий етикет в етнолінгвістичному аспекті - Дубова, О. А.; Газаков, Б. Т.; Dubova, O. A.; Gazakov, B. T. (My University, 2022)
У статті представлено результати аналізу конотацій, виявлених у формулах привітання української, туркменської і російської мов. Визначено репертуар конотативних значень для привітань, що використовують в офіційному і неофіційному спілкуванні. З’ясовано, що конотації етикетних формул привітання є відображенням експресій, прийнятних в національній культурі для експлікації ставлення до співрозмовника.
Дубова, О. А. Мовленнєвий етикет в етнолінгвістичному аспекті = Speech etiquette in ethnolinguistic aspect / О. А. Дубова, Б. Т. Газаков // Гуманіт. вісн. НУК. – Миколаїв : Іліон, 2022. – Вип. 14. – С. 3–5.
Keywords: мовленнєвий етикет; формула мовленнєвого етикету; привітання; конотативне значення; комунікативний акт; speech etiquette; formula of speech etiquette; greeting; connotative meaning; communicative act