Проектування логічного контролера на базі мікроконтролера Microchip - Тимчук Ілля Сергійович (My University, 2025)
У сучасних умовах глобальної цифровізації промислових процесів зростає потреба у створенні гнучких, надійних та економічно ефективних систем автоматизації. Програмовані логічні контролери (ПЛК) відіграють ключову роль у таких системах, забезпечуючи швидке реагування на зміну технологічних параметрів, гнучке налаштування алгоритмів керування та можливість інтеграції з інформаційними системами підприємств. Використання доступних апаратних рішень, зокрема мікроконтролерів сімейства PIC, дозволяє розробляти компактні та недорогі логічні контролери для широкого спектра застосувань. Одночасно впровадження інтерфейсу RS485 забезпечує надійний обмін даними між пристроями у промислових умовах, що критично важливо для сучасних розподілених систем автоматизації. Таким чином, розроблення логічного контролера на базі мікроконтролера PIC16F877A з підтримкою RS485 є актуальним завданням, спрямованим на задоволення потреб сучасного ринку промислової автоматизації. Мета роботи – розроблення програмованого логічного контролера на базі мікроконтролера PIC16F877A з підтримкою обміну даними по інтерфейсу RS485 для використання у системах промислової автоматизації. Об’єкт дослідження – програмований логічний контролер на базі мікроконтролера PIC16F877A. Предмет дослідження – методи та засоби проєктування апаратної та програмної частини логічного контролера для систем промислової автоматизації, організація обміну даними по інтерфейсу RS485.
Тимчук, І. С. Проектування логічного контролера на базі мікроконтролера Microchip : бакалаврська робота ; спец. 141 ''Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка'' / І. С. Тимчук ; наук. кер. А. Ю. Козлов. – Миколаїв : НУК, 2025. – 105 с.
Keywords: програмований логічний контролер; PIC16F877A; мікроконтролер; RS485; MAX485; ULN2803; релейні виходи; інтерфейс зв'язку; індикація; LCD1602; алгоритм керування; автоматизована система; 141 ''Електроенергетика; електротехніка та електромеханіка''