Розробка паливної системи для стаціонарного дизельного двигуна потужністю 110 кВт. Прототип – 6Ч13/14 - Захаров Владислав Вікторович (My University, 2025)
Пояснювальна записка до кваліфікаційної роботи на тему «Розробка паливної системи для стаціонарного дизельного двигуна потужністю 110 кВт, Прототип 6Ч13/14» складається із Вступу, 4 розділів, Висновку та 5 Додатків – 5 листів креслень формату А1. В текстовій частині пояснювальної записки приведений опис конструкції двигуна-прототипу 6Ч13/14, розрахований робочий процес дизельного двигуна 6ГЧ13/14 з визначенням його основних параметрів, приведене обґрунтування вибраної паливної системи. Також виконані необхідні розрахунки на міцність деталей проектованого двигуна. На завершення в кваліфікаційній роботі розроблені заходи з охорони праці та навколишнього середовища, зроблено загальні висновки по виконаній роботі. Додатки до пояснювальної записки містять специфікації на дизельний двигун 6Ч13/14, підігрівач палива, форсунку; креслення дизельного двигуна 6Ч13/14 (поперечний переріз), схемму паливної системи, форсунку, розпилювач, а також індикаторну діаграму та діаграми сил, що діють на КШМ.
Захаров, В. В. Розробка паливної системи для стаціонарного дизельного двигуна потужністю 110 кВт. Прототип – 6Ч13/14: бакалаврська робота ; спец. 142 "Енергетичне машинобудування" / В. В. Захаров ; наук. кер. О. І. Грабовенко. – Первомайськ : ПННІ НУК, 2025. – 72 с.
Keywords: дизельний двигун; робочий цикл; паливна система; форсунка; діаграми сил; охорона праці; 142 "Енергетичне машинобудування"; diesel engine; working cycle; fuel system; nozzle; diagrams of forces; labor protection