Моделі управління командою проектної діяльності підприємства - Жайворонок, М. О.; Zhaivoronok, Marharyta (My University, 2020)
В області проектів в сучасних умовах найбільш гостро стоїть проблема формування і розвитку команди проекту. Виконання робіт за проектом можливо при наявності сильної і згуртованої групи учасників, яка на основі всебічного аналізу та оцінки ситуації, що склалася виробляє і реалізує раціональні решення. Магістерська робота присвячена дослідженню теорії управління проектами та особливостям управління командою проекту як однієї з умов управління розвитком підприємства. В роботі виявлені типологічні особливості учасників проекту, що дозволяє організовувати оптимальну рольову структуру команди, яка веде до збалансованості розподілу завдань і, як наслідок, до підвищення загальної результативності командної роботи. Розроблено метод формування команди проекту на основі диференціації ролей, що підвищує ефективність командної роботи протягом життєвого циклу проекту. Таким чином, теорія і практика показують, що ідеальна злагоджена команда проекту складається з учасників, які об'єднані спільними цілями, здатні брати на себе відповідальність і виконувати рольові функції, що відповідають їх типу особистості, вміють аналізувати проблеми і знаходити шляхи їх вирішення, орієнтовані не тільки на результат, а й на процес.
Жайворонок, М. О. Моделі управління командою проектної діяльності підприємства = Project team management models enterprise activity : магістерська робота ; спец. 151 “ Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології“ / М. О. Жайворонок ; наук. кер. О. М. Возний. – Миколаїв : НУК, 2020. – 89 с.
Keywords: команда проекту; комунікації проекту; командні ролі; баланс рольових функцій; ефективність команди; 151 “Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології“; project team; project communications; team roles; balance of role functions; team efficiency