Збірник завдань та вправ з теорії і проектування турбінних агрегатів - Романовський Г. Ф.; Сербін С. І.; Ващиленко М. В.; Седько М. П.; Патлайчук В. М.; Харченко В. І. (My University, 2012)
Розглянуто завдання та вправи з теорії парових і газових турбін, компресорів та камер згоряння газотурбінних агрегатів, принципи математичного моделювання і термодинамічні розрахунки газотурбінних агрегатів простої та складних теплових схем, габаритні розрахунки і компонування газотурбінних двигунів. Наведено зразки теплового та аеродинамічного розрахунку паротурбінних установок. Розглянуто основи розрахунку та проектування суднових парових турбоагрегатів. Призначено для студентів технічних вузів, які навчаються за напрямами підготовки 6.050604 "Енергомашинобудування", 6.051201 "Суднобудування та океанотехніка" та 6.050601 "Теплоенергетика". Навчальний посібник може бути корисним для інженерно-технічних працівників, що займаються проектуванням та створенням турбінних агрегатів.
Збірник завдань та вправ з теорії і проектування турбінних агрегатів : навч. посібник / Г. Ф. Романовський, С. І. Сербін, М. В. Ващиленко, М. П. Седько, В. М. Патлайчук, В. І. Харченко. – Миколаїв : НУК, 2012. – 248 с.