Дослідження та розробка багатоканальної системи збирання даних - Стужук Ігор Іванович; Stuzhuk Ihor (НУК, 2024)
Кваліфікаційну роботу присвячено дослідженню та розробці багатоканальної системи збирання даних з акцентом на застосування технології ізоляції каналів. Актуальність даної теми зумовлена зростаючими вимогами до точності, надійності та безпеки збору даних у різних сферах, таких, як промисловість, наукові дослідження, медицина та інші. Багатоканальні системи дозволяють одночасно обробляти інформацію з багатьох джерел, що значно підвищує ефективність моніторингу та аналізу складних процесів. Проте, робота з великою кількістю каналів може призвести до виникнення проблем, пов'язаних з перешкодами, перехресними впливами та потенційною втратою даних. У рамках проекту було проведено аналіз існуючих підходів до побудови багатоканальних систем збору даних, розглянуто різні методи ізоляції каналів, такі, як гальванічна ізоляція (трансформаторна, оптоізоляція), ємнісна та інші. Досліджено їхні переваги та недоліки з точки зору швидкості передачі даних, рівня ізоляції, вартості та складності реалізації. Розроблено структурну схему та принципову схему багатоканальної системи збору даних з використанням обраної технології ізоляції. Проведено моделювання та експериментальні дослідження розробленої системи з метою оцінки її характеристик, таких як точність, швидкість збору даних, рівень ізоляції та стійкість до перешкод.
Multi-channel data acquisition system research and development
Стужук, І. І. Дослідження та розробка багатоканальної системи збирання даних = Multi-channel data acquisition system research and development : магістерська робота ; спец. 171 “Електроніка“ / І. І. Стужук ; наук. кер. С. Л. Трибулькевич. – Миколаїв : НУК, 2024. – 76 с.
Keywords: багатоканальна система збору даних; ізоляція каналів; гальванічна ізоляція; оптоізоляція; перешкоди; надійність; моніторинг; аналіз; 171 “Електроніка“; multichannel data acquisition system; channel isolation; galvanic isolation; opto-isolation; interference; reliability; monitoring; analysis