Керований гібридний фільтрокомпенсуючий пристрій - Жук, Олександр Кирилович; Жук, Дмитро Олександрович; Криворучко, Дмитро Вікторович (My University, 2017)
Керований гібридний фільтрокомпенсуючий пристрій має керований реакторний компенсатор з широтно-імпульсним регулюванням та мережевий резонансний фільтр. Реакторний компенсатор містить двоопераційні ключі з широтно-імпульсним керуванням та підключений до точок з'єднання індуктивності і ємності резонансного фільтра. Силовий резонансний фільтр, що знижує гармоніки напівпровідникового перетворювача, одночасно є перешкодозахисним фільтром по відношенню до керованого реакторного компенсатора, з можливістю усунення необхідності у додатковому перешкодозахисному фільтрі для зниження гармонік, генерованих при широтно-імпульсному регулюванні компенсатора. Виключається утворення додаткових полюсів в частотній характеристиці опору електроенергетичної системи з гібридним фільтрокомпенсуючим пристроєм і напівпровідниковим перетворювачем та можливість резонансу на вищих гармоніках.
Пат. 120790 Україна. Керований гібридний фільтрокомпенсуючий пристрій / О. К. Жук, Д. О. Жук, Д. В. Криворучко (Україна). – Заявл. 06.06.2016 ; опубл. 27.11.2017, Бюл. № 22.
Keywords: патент; керований гібридний фільтрокомпенсуючий пристрій; корисна модель