Экспериментальные исследования характеристик плазменного стабилизатора для низкоэмиссионной камеры сгорания газотурбинных двигателей - Козловский, А. В.; Кирчук, Е. Ю.; Kozlovskyi, Atrem V.; Kirchuk, Yevhen Yu. (My University, 2015)
Стаття присвячена питанню стабiлiзацiї термо-акустичних процесiв в низькоемiсiйних камерах згоряння газотурбiнних двигунiв (ГТД) з використанням плазмових стабiлiзаторiв. Проведено експериментальнi дослiдження характеристик генераторiв низькотемпературної плазми з метою їх застосування як стабiлiзаторiв полум’я в малоемiсiйнiй камерi згоряння ГТД, що працює на газоподiбному паливi. Визначено дiапазон стiйкої роботи джерела живлення плазмотрона, призначеного для стабiлiзацiї термо-акустичних процесiв в камерах згоряння ГТД.
Козловский, А. В. Экспериментальные исследования характеристик плазменного стабилизатора для низкоэмиссионной камеры сгорания газотурбинных двигателей = Experimental study of the plasma stabilizer characteristics for low-emission combustion chamber of a gas turbine engine / А. В. Козловский, Е. Ю. Кирчук // Зб. наук. пр. НУК. – Миколаїв : НУК, 2015. – № 3 (459). – С. 80–84.
Keywords: газотурбинный двигатель; камера сгорания; пульсационное горение; стабилизация горения; плазменный генератор; газотурбiнний двигун; камера згоряння; пульсацiйне горiння; стабiлiзацiя горiння; плазмовий генератор; gas turbine engine; combustion chamber; pulsating combustion; combustion stabilization; plasma generator