Дослідження параметрів парової турбіни парогазової установки потужністю 32 МВт - Гуров Ігор Валентинович (My University, 2023)
У роботі виконані дослідження параметрів парової турбіни парогазової установки потужністю 32 МВт. Послідовно освітлені наступні питання: розробка теплової схеми та оптимізація параметрів термодинамічного циклу парогазової установки; детальний тепловий та габаритний розрахунки газотурбінного двигуна; термогазодинамічний розрахунок турбін двигуна; розрахунок кількох варіантів котла-утилізатора; розробка конструкції утилізаційної парової турбіни; розрахунок кількох варіантів проточної частини парової турбіни; перевірочний розрахунок робочих лопаток турбіни низького тиску двигуна на міцність; визначення запасу міцності диска турбіни низького тиску двигуна за руйнівними обертами; розробка заходів з охорони праці та навколишнього середовища; аналіз одержаних результатів.
Гуров, І. В. Дослідження параметрів парової турбіни парогазової установки потужністю 32 МВт : магістерська робота ; спец. 142 ''Енергетичне машинобудування'' / І. В. Гуров ; наук. кер. В. М. Патлайчук. – Миколаїв : НУК, 2023. – 160 с.
Keywords: газотурбінна установка; електростанція; ефективність; витрата палива; тепловий розрахунок; габаритний розрахунок.; 142 ''Енергетичне машинобудування''; gas turbine plant; power plant; efficiency; fuel consumption; thermal calculation; dimensional calculation