Нові дослідження збоїв у роботі технології AIS - Пустовий Андрій Олександрович; Pustovyi Andrii (НУК, 2024)
У теоретичній частині роботи проведено огляд системи автоматичної ідентифікації суден (AIS), її функцій та особливостей використання. Розглянуто структуру та стандартизацію MMSI, що забезпечує унікальну ідентифікацію суден. Другий розділ присвячений інструментам збору та обробки даних AIS. Проаналізовано можливості баз даних для аналізу AIS і описано програму обробки AIS-сигналів, яка була використана в дослідженні. У третьому розділі описано алгоритм аналізу AIS-даних і наведено результати експериментальних досліджень. Виконано аналіз отриманих даних. Результати дослідження мають практичне значення для розробників навігаційних систем, морських адміністраторів та інших спеціалістів, які працюють із системами AIS. Розроблено заходи з охорони праці та охорони навколишнього середовища.
New investigations of Failures in the Operation of AIS Technology
Пустовий, А. О. Нові дослідження збоїв у роботі технології AIS = New investigations of Failures in the Operation of AIS Technology : магістерська робота ; спец. 171 “Електроніка“ / А. О. Пустовий ; наук. кер. Ш. М. Іхсанов. – Миколаїв : НУК, 2024. – 60 с.
Keywords: AIS; MMSI; збої в передачі даних; аналіз траєкторії суден; радіальна швидкість; гладкість траєкторії; координати суден; база даних AIS; станції прийому AIS; аномальні дані AIS; експериментальні дослідження; 171 “Електроніка“; data transmission failures; vessel trajectory analysis; radial velocity; trajectory smoothness; vessel coordinates; AIS database; AIS receiving stations; anomalous AIS data; experimental studies