Підвищення надійності експлуатації суднового двигуна L 58/64 фірми MAN B&W судна "Navi Baltic" шляхом удосконалення системи подачі палива - Ступаков Денис Олегович (My University, 2023)
Одним з найбільш перспективних шляхів скорочення витрати дизельного палива при одночасному виконанні поставленої задачі збільшення моторесурса двигунів, є удосконалення системі впорскування палива, в першу чергу двигунів що застосовуються на флоті в якості головних. Найбільш типовими представниками даного, досить сучасного класу дизелів є двигуни фірми MAN B&W серії 8L 58/64 який використовується на багатьох суднах, збудованих протягом останніх десяти років, наприклад на контейнеровозі «Navi Baltic», взятому у якості прототипу у випускній роботі. За умови нормального повітропостачання енергетичні й економічні показники дизеля, надійність, стабільність роботи на маневрах й інших експлуатаційних якостях практично повністю визначаються досконалістю процесу паливопостачанні. Останній у свою чергу залежить від того, наскільки глибоко пророблена конструкція елементів паливоупорскуваючих апаратур і доведені (на заводському стенді) процеси, що визначають якість наповнення ПНВТ, розпилювання палива форсункою. Тому необхідно насамперед ознайомитися з типовими новими конструктивними рішеннями ПА, щоб складні завдання технічної експлуатації сучасних і перспективних дизелів майбутній інженер-механік міг вирішувати з розумінням саме експлуатаційного значення рішень, закладених у конструкцію її елементів. Мета дипломного проекту: розробити комплекс заходів для забезпечення надійності експлуатації судна "Navi Baltic" шляхом удосконалення системи паливоподачі суднового двигуна L 58/64 фірми MAN B&W.
Ступаков, Д. О. Підвищення надійності експлуатації суднового двигуна L 58/64 фірми MAN B&W судна "Navi Baltic" шляхом удосконалення системи подачі паливаії : магістерська робота ; спец. 131 ''Прикладна механіка'' / Д. О Ступаков; наук. кер. І, В. Грицук. – Первомайськ : ПННІ НУК, 2023. – 138 с.
Keywords: паливоподача; енергетична установка; суднові дизелі; модернізація двигуна; fuel supply; power plant; marine diesels; engine modernization; 131 ''Прикладна механіка''