Энергетическая эффективность теплового эффекта взаимодействия диэлектрических материалов с микроволновым полем - Бошкова, И. Л.; Boshkova, Irina L. (My University, 2015)
Проведений аналiз ефектiв перетворення енергiї мiкрохвильового поля в теплову при взаемодiї з дiелектричним матерiалом. Доведено, що ККД мiкрохвильової камери залежить не тiльки вiд маси завантаження, а також вiд спiввiдношення товщини шару i площi вiдкритої поверхнi зразка. Запропонованi рiвняння для розрахунку середньої напруженостi електричного поля i питомої теплоти перетворення енергiї мiкрохвильового поля.
Бошкова, И. Л. Энергетическая эффективность теплового эффекта взаимодействия диэлектрических материалов с микроволновым полем = Energy efficiency of thermal effect of the interaction of dielectric materials with a microwave field / И. Л. Бошкова // Зб. наук. пр. НУК. – Миколаїв : НУК, 2015. – № 5 (461) – С. 24–28.
Keywords: эффективность; микроволновое поле; нагрев; толщина слоя; напряженность электрического поля; ефективнiсть; мiкрохвильове поле; нагрiвання; товщина шару; напруженiсть електричного поля; efficiency; the microwave field; heating; the layer thickness; electric field intensity