Проект 2-тактного дизельного двигуна потужністю 140 кВт з розробкою конструкції насос-форсунки та засобів її ремонту. Прототип 4ДН 10,8/12,7 - Авдалян Агасі Сержикович (My University, 2025)
В дипломному проекті було виконано розрахунок робочого циклу 2-тактного дизельного двигуна 4ДН 10,8/12,7 потужністю 140 кВт при 2000 хв-1 колінчатого валу. За результатами розрахунку отримано основні параметри робочого циклу і побудовано теоретичну індикаторну діаграму. Проведено аналіз ефективних показників проектованого двигуна й прототипу. Виконано динамічний розрахунок двигуна та побудовані діаграми динаміки. В конструкторському розділі дипломного проекту окрім розрахунку робочого циклу виконано розробку паливної системи з насос-форсунками. Розроблено технологічний процес ремонту насос-форсунок. В роботі розглянуто основні вимоги до експлуатації двигуна, розроблено заходи з охорони праці та розглянуто питання охорони навколишнього середовища. Дипломна робота виконана українською мовою на 76 аркушах розрахунково-пояснювальної записки. Використано 10 літературних джерел. Графічна частина представлена на 4 кресленнях формату А1.
Авдалян, А. С. Проект 2-тактного дизельного двигуна потужністю 140 кВт з розробкою конструкції насос-форсунки та засобів її ремонту. Прототип 4ДН 10,8/12,7 : бакалаврська робота ; спец. 142 "Енергетичне машинобудування" /А. С. Авдалян ; наук. кер. А. С. Познанський. – Первомайськ : ПННІ НУК, 2025. – 78 с.
Keywords: диз·е·льний двигун; робочий цикл; сист·е·ма к·е·рування; пусковий клапан; вібрація; шум; 142 "Енергетичне машинобудування"; diesel engine; duty cycle; control system; starting valve; vibration; noise