Собственные колебания конструктивно неоднородных многослойных ортотропных цилиндрических оболочек из композиционных материалов - Каиров, А. С.; Власов, О. И.; Латанская, Л. А.; Kairov, A. S.; Vlasov, O. I.; Latanskaya, L. A. (My University, 2017)
Досліджено вільні коливання пружних багатошарових ортотропних циліндричних оболонок обертання з приєднаними твердими тілами. Розроблена уточнена математична модель коливань, що враховує структурну неоднорідність оболонки. Задача розв’язується в лінійній постановці методом Рітца. Наведено результати розрахунку власних частот і форм вільних коливань оболонкової системи. Виконано порівняння отриманих даних з чисельними результатами для аналогічних задач.
Каиров, А. С. Собственные колебания конструктивно неоднородных многослойных ортотропных цилиндрических оболочек из композиционных материалов = Free vibrations of constructional non-homogeneous multilayer orthotropic composite cylindrical shells / А. С. Каиров, О. И. Власов, Л. А. Латанская // Фізико-матератичні науки : вісн. ЗНУ. – Запоріжжя : ЗНУ, 2017. – № 2. – С. 57–65.
Keywords: свободные колебания; цилиндрическая многослойная оболочка; конструктивная неоднородность; присоединенные твердые тела; собственные частоты и формы колебаний; вариационный метод Ритца; вільні коливання; циліндрична багатошарова оболонка; конструктивна неоднорідність; приєднані тверді тіла; власні частоти та форми коливань; варіаційний метод Рітца; free vibrations; cylindrical multilayer shell; constructional non-homogeneity; attached solid bodies; natural frequencies and modes of vibrations; variation Ritz method