Механізми й засоби формування конфліктологічної компететності майбутніх учителів - Мухіна, Л. М.; Mukhina, L. M. (My University, 2017)
У статтi здiйснено теоретичний огляд наукової лiтератури з проблеми формування конфлiктологiчної компетентностi майбутнього вчителя. Обгрунтовано актуальнiсть дослiдження проблеми формування конфлiктологiчної компетентностi. Установлено, що конфлiктологiчна спроможнiсть особистостi е запорукою конфлiктостiйкостi особистостi. Визначено загальнi блоки формування конфлiктологiчної компетентностi майбутнього вчителя.
Мухіна, Л. М. Механізми й засоби формування конфліктологічної компететності майбутніх учителів = The mechanisms and means of formation of future teachers conflictological competence / Л. М. Мухіна // Наук. вісн. ХДУ. – Херсон, 2017. – Вип. 1, т. 2. – С. 92–96.
Keywords: компетентнiсть; конфлiктологiчна компетентнiсть; «конфлiкт-метод»; компетентнiсний пiдхiд; конфлiктогенна ситуацiя; конфлiктоспроможнiсть; конфлiктостiйкiсть; професiйна пiдготовка; учитель; стресостiйкiсть; компетентность; конфликтологическая компетентность; «конфликт-метод»; компетентностный подход; конфликтогенная ситуация; конфликтоспособность; конфликтостойкость; профессиональная подготовка; учитель; стресcостойкость; competence; conflictological competence; «conflict-method»; competence approach; conflicting situation; conflictological ahility; resistance to conflict; professional training; teacher; resistance to stress