Історичні аспекти розвитку жіночого футболу в світі - Вовчанська Марія Олександрівна (Національний університет кораблебудування імені адмірала Макарова, 2025)
В кваліфікаційній роботі проведено аналіз документальних матеріалів і науково-методичних джерел та мережі Інтернет який дозволив з’ясувати низку суттєвих питань, що покликані сприяти популяризації і розвитку жіночого футболу у світі та безпосередньо в Україні. Ключові проблеми, що обмежують розвиток жіночих професійних футбольних клубів у світі, серед яких недостатнє фінансування, слабка інфраструктура та низький рівень популярності. Для подолання цих труднощів запропоновано такі шляхи: інвестиції у модернізацію інфраструктури, активна популяризація жіночого футболу, залучення спонсорів, а також розвиток молодіжних програм.
Historical aspects of the development of women’s football in the world
Вовчанська М.О. Історичні аспекти розвитку жіночого футболу в світі = Historical aspects of the development of women’s football in the world : магістерська робота : спец. 014.11 Середня освіта (Фізична культура) / М.О. Вовчанська ; наук. кер. Г.А. Лісенчук. – Миколаїв : НУК, 2025. – 86 c.
Keywords: фізична культура; жіночий футбол; історичні аспекти; формування; дискримінація; популяризація; перспективи розвитку