Експериментальне дослідження режимів роботи відцентрового компресора - Мінчев Д. С.; Гогоренко О. А.; Мошенцев Ю. Л.; Minchev D. S.; Gogorenko O. A.; Moshentsev Y. L. (Гельветика, 2021)
Представлено схема дослідного стенду на базі відцентрового компресора авіаційного двигуна Walter 332. Використання різних конфігурацій стенда дозволяє виконувати експериментальні дослідження роботи компресора як на усталених режимах, так і в усіх видах неусталених режимів: обертового зриву, помірного помпажу та глибокого помпажу. Результати випробувань наведені в графічному вигляді.
Centrifugal compressor instable operation experimental research
Мінчев, Д. С. Експериментальне дослідження режимів роботи відцентрового компресора = Centrifugal compressor instable operation experimental research / Д. С. Мінчев, О. А. Гогоренко, Ю. Л. Мошенцев // Матеріали Х міжнар. наук.-техн. конф. "Суднова енергетика: стан та проблеми". – Миколаїв : Гельветика, 2021. – С. 160–165.
Keywords: відцентровий компресор; помпаж; обертовий зрив; наддув ДВЗ; centrifugal compressor; surge; rotating stall; supercharging