Омонімія відмінкових флексій в еволюційному аспекті - Дубова, О. А.; Dubova, O. A. (My University, 2021)
Омонімію відмінкових флексій розглянуто з метою виявлення її впливу на аналітизацію української мови. Аналіз здійснено за допомогою основної морфологічної одиниці – формомоделі. Еволюційне дослідження омонімії відмінкових флексій свідчить, що в системі української мови відбуваються зміни, спрямовані на подолання семантично невиправданої омонімії. Тенденція до подолання семантично невиправданої флексійної омонімії не є виявом аналітизаційних процесів, натомість визначає послідовне застосування родового мотиваційного критерію до перебудови системи відмін.
Дубова, О. А. Омонімія відмінкових флексій в еволюційному аспекті = Homonymy of case flexions in the evolutionary aspect / О. А. Дубова // Гуманіт. вісн. НУК. – Миколаїв : НУК, 2021. – Вип. 13. – С. 49–62.
Keywords: іменник; відміна; відмінок; відмінювання; флексія; омонімія флексій; noun; declension; case; flexion; homonymy of flexions