Стан і напрями регіональної політики розвитку підприємницької діяльності в умовах децентралізації - Сергійчук, C. І.; Ковальова, К. І.; Sergiychuk, S. I.; Kovalev, K. I. (My University, 2018)
У статті досліджено стан розвитку малого підприємництва в Україні та Миколаївському регіоні зокрема. На основі аналізу статистичних даних на рівні України виявлено зменшення суб'єктів малого підприємництва, зниження кількості зайнятих працівників на малих підприємствах та підвищення обсягів фактично реалізованої продукції. Проте, при урахуванні індексу цін, доведено зниження реальних обсягів реалізованої продукції та погіршення підприємницької активності. З урахуванням індексу цін обсяг реалізованої продукції в Україні знизився на малих підприємствах до 91,3 % від рівня 2010 року, у фізичних осіб-підприємців залишився майже не змінним 100,3 %. В Миколаївській області малі підприємства збільшили фактичний обсяги на 25 %, а у реальних цінах у три рази.
Status and directions of regional policy of development of enterprise activity in decentralization conditions
Сергійчук, C. І. Стан і напрями регіональної політики розвитку підприємницької діяльності в умовах децентралізації = Status and directions of regional policy of development of enterprise activity in decentralization conditions / С. Сергійчук, К. І. Ковальова // Ефективна економіка : електрон. наук. фах. вид. – Дніпро : ДДАЕУ : ТОВ "ДКС Центр", 2018. – № 11.
Keywords: мале підприємство; підприємницька діяльність; децентралізація; об'єднання територіальних громад; розвиток регіонів; Миколаївський регіон; small business; entrepreneurial activity; decentralization; association of territorial communities; development of regions; Mykolaiv region