Вдосконалення програми фізичної підготовки футболістів на етапі максимальної реалізації індивідуальних можливостей - Галушкін В. К.; Halushkin V. K. (My University, 2025)
Галушкін В. К. Вдосконалення програми фізичної підготовки футболістів на етапі максимальної реалізації індивідуальних можливостей. Кваліфікаційна робота зі спеціальності 017 «Фізична культура і спорт» освітньої програми «Олімпійський та професійний спорт». Миколаїв: НУК ім. адм. Макарова, 2025. 61 сторінка. У магістерській роботі представлено наукове обґрунтування, розроблення та експериментальну перевірку програми вдосконалення фізичної підготовки футболістів, спрямованої на підвищення рівня спортивної результативності на етапі максимальної реалізації індивідуальних можливостей. У теоретичному розділі проведено систематизацію сучасних підходів до побудови тренувального процесу, проаналізовано еволюцію вимог до фізичної, технікотактичної та функціональної підготовленості футболістів, а також виявлено ключові тенденції розвитку інтенсивності ігрової діяльності у сучасному футболі. На основі отриманих даних розроблено експериментальну програму фізичної підготовки, що враховує індивідуальні характеристики гравців, специфіку амплуа, показники поточної підготовленості та структуру річного макроциклу. Особливу увагу приділено інтеграції швидкісно-силових, координаційних і витривалих компонентів підготовки з техніко-тактичною діяльністю. У рамках педагогічного експерименту проведено комплексне тестування фізичних показників футболістів. Додатково здійснено анкетування учасників для оцінки їхнього суб’єктивного сприйняття навантаження та рівня відновлення. За результатами експерименту встановлено достовірне покращення швидкісно-силових і вибухових характеристик, односторонньої максимальної сили нижніх кінцівок, а також загальної координації та стабільності рухів футболістів, що підтверджує ефективність запропонованої програми та її практичну значущість для підготовки футболістів високого класу.
Improving the physical training program of football players at the stage of maximum realization of individual capabilities
Галушкін, В. К. Вдосконалення програми фізичної підготовки футболістів на етапі максимальної реалізації індивідуальних можливостей = Improving the physical training program of football players at the stage of maximum realization of individual capabilities : магістерська робота ; спец. 017 ''Фізична культура і спорт'' / В. К. Галушкін ; наук. кер. О. В. Кувалдіна. – Миколаїв : НУК, 2025. – 61 с.
Keywords: футбол; фізична підготовка; вдосконалення тренувальної програми; спеціальна витривалість; швидкісно-силові якості; функціональна готовність; педагогічний експеримент; індивідуалізація; 017 ''Фізична культура і спорт''; football; physical training; training program improvement; special endurance; speed-strength abilities; functional fitness; pedagogical experiment; individualization