Розробка проекту універсального суховантажного судна з принциповою технологією побудови судна - Микитюк О. С.; Mykytiuk О. S. (My University, 2024)
Микитюк О. С. «Розробка проекту універсального суховантажного судна з принциповою технологією побудови судна». Кваліфікаційна робота зі спеціальності 135 «Суднобудування» освітньої програми «Суднокорпусобудування». Миколаїв: НУК ім. адм. Макарова. 2024 рік. Представлено проєкт універсального суховантажного судна з розробкою принципіальною технологією побудови судна. У розділі «Принципова технологія побудови судна» була розроблена послідовність побудови судна та загальна принципова технологія побудови судна. За своїми характеристиками спроєктоване судно повністю відповідає вимогам «Правил класифікації та побудови морських суден» Регістру судноплавства України та вимогам нормативних документів, які стосуються охорони праці та навколишнього середовища.
Development of a universal dry cargo ship design with fundamental shipbuilding technology
Микитюк, О. С. Розробка проекту універсального суховантажного судна з принциповою технологією побудови судна = Development of a universal dry cargo ship design with fundamental shipbuilding technology : магістерська робота ; спец. 135 ''Суднобудування'' / О. С. Микитюк ; наук. кер. Л. І. Коростильов. – Миколаїв : НУК, 2024. – 111 с.
Keywords: водотоннажність; головні розмірювання; ємності трюмів та відсіків; набір корпусу судна; навантаження; непотоплюваність; остійність; принципова технологія побудови; універсальне суховантажне судно; 135 ''Суднобудування''; displacement; main dimensions; hold and compartment capacities; ship hull assembly; loading; unsinkability; stability; basic construction technology; universal dry cargo ship